nauru

Hei! Olen Dani Niskanen ja tämä on lyhyt kuvaus itsestäni ja siitä, kuinka olen päätynyt nykyiseen tehtävääni Helsingin nuorimpana kaupunginvaltuutettuna. Olethan yhteydessä, jos haluat kuulla jostain kertomastani asiasta lisää!

Tarinani alkaa helsinkiläiselle kokoomuspoliitikolle ehkä hieman epätavalliseen tapaan. Synnyin täysin epäpoliittiseen perheeseen pienessä keskisuomalaisessa kunnassa Laukaassa. Isäni työskentelee sähkömiehenä Valtran traktoritehtaalla ja äitini kunnan vammaispalveluissa. Sain maanläheisen, kristillisen kasvatuksen, joka on ollut mitä parhain pohja hyvälle elämälle.

Lukioaikoina minuun vaikutti lähtemättömästi vaihto-oppilasvuoteni Mississippissä, USA:ssa. Vaihtovuoden aikana koin yhteiskunnallisen heräämisen ja opin arvostamaan aivan uudella tavalla suomalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria. Kotimaahan palattuani paloin halusta päästä vaikuttamaan ja lähdinkin ehdolle vuoden 2012 kuntavaaleissa, joissa tulin valituksi ensimmäiseksi varavaltuutetuksi ollessani vasta 18-vuotias. Paikallistason päätöksenteossa pääsin nopeasti vaikuttamaan ja valtuustoaloitteeni pohjalta Laukaassa aloitti mm. ensimmäistä kertaa toimintansa nuorisovaltuusto.

Vaihtovuoden aikana koin yhteiskunnallisen heräämisen ja opin arvostamaan aivan uudella tavalla suomalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria.

sivukatse

Kunnalliseen päätöksentekoon olennaisesti liittyvien kunta- ja hallintolain tutkimisen innoittamana päädyin hakemaan opiskelemaan Helsingin yliopiston oikeustieteelliseen tiedekuntaan. Sinne pääsinkin kirjoitettuani ensin perheeni ensimmäisenä ylioppilaaksi maakunnan parhailla papereilla ja luettuani sen perään hullun lailla pääsykokeisiin. Luku-urakan jälkeen suoritin varusmiespalveluksen ilmavoimissa, minkä jälkeen pääsin viimein täyttämään pitkäaikaista unelmaani muuttamalla Suomen suurimpaan ja kauneimpaan kaupunkiin Helsinkiin. Aloitin opinnot oikeustieteellisessä syksyllä 2015. Vuotta myöhemmin aloitin opinnot myös Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa ja siitä asti olen suorittanut yliopistolla ”tuplatutkintoa”.

Palo vaikuttaa vain vahvistui Helsinkiin muuton myötä ja pohdittuani asiaa lähdin ehdolle vuoden 2017 kuntavaaleissa visiolla ”Turvallinen ja tehokas Helsinki”. Suurin haasteeni vaaleissa oli tunnettavuuden puute, sillä olin asunut tuolloin Helsingissä vasta alle kaksi vuotta. Sain kuitenkin ystäviltäni tukea enemmän kuin olisin ikinä voinut kuvitellakaan, ja vaaleihin mennessä kampanjatiimini kasvoi jopa 70-henkiseksi.

Elämäni tähän asti jännittävimmät hetket koin vaalipäivänä 9.4.2017, kun kuntavaalien äänetenlaskusta muodostui kohdallani poikkeuksellisen tiukka. Kun kaikki äänet oli myöhäisiltaan mennessä saatu laskettua, olin kiinni viimeisessä läpimenijän paikassa tasaäänissä toisen ehdokkaan kanssa. Lopullinen tulos selvisi vasta tarkastuslaksennan jälkeen, joka vahvisti lopulliseksi äänimääräkseni 634 ääntä ja valtuustopaikan. Vastoin kaikkia odotuksia mahdottomalta tuntunut unelma kävi toteen ja minusta tuli 23-vuotiaana Helsingin nuorin kaupunginvaltuutettu. Kiitollisuuden ja ilon tunne oli sanoinkuvaamaton.

Vastoin kaikkia odotuksia mahdottomalta tuntunut unelma kävi toteen ja minusta tuli 23-vuotiaana Helsingin nuorin kaupunginvaltuutettu.

Tällä hetkellä teen siis hartiavoimin töitä kaupunkilaisten hyväksi Helsingin kaupunginvaltuustossa. Valtuustotyön lisäksi vaikutan jäsenenä Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnassa, suomenkielisessä jaostossa ja poliisin neuvottelukunnassa sekä varajäsenenä Uudenmaan maakuntavaltuustossa ja Kuntaliiton valtuuskunnassa. Vuoden 2018 helmikuusta lähtien aloitin lisäksi päivätyön eduskunnassa kansanedustajan avustajana. Kutsumukseni on vaikuttaa ja sanat eivät riitä kuvailemaan, kuinka kiitollinen olen siitä, että saan toteuttaa sitä niin tärkeällä paikalla.

Tässä lyhyesti oma tähänastinen tarinani. Seuraavaksi haluaisinkin kuulla sinun tarinasi. Kaupunginvaltuutettuna etuoikeutettu tehtäväni on palvella juuri Sinua. Olethan rohkeasti yhteydessä!

Kunnioittaen,
Dani Niskanen